PM för klass T/K 9-10 år och information inför söndagens jaktstart på Skyttis.

Justering av regler tour sammandrag för klass T/K 9-10 år Tävlingsledningen för Höga Kusten Skitour har beslutat att göra en justering av reglerna för beräkning av resultat för den totala touren för klasserna T/K 9-10 år.

Då klasserna inte har jaktstart så har beslutet varit att presentera ett totalresultat beräknat på en summering av resultat från de 4 deltävlingarna. För att den modell ska fungera för alla oavsett om man genomfört en eller alla deltävlingar under touren så ändras reglerna från summering av åktider till beräkning enligt principen med bonussekunder (se tävlingsregler). Det ger alla samma förutsättningar utan att vi tummar på principen om resultat för klassen och möjligheten till att få ett totalt resultat för hela touren.

Resultat kommer att presenteras för de 4 deltävlingarna var för sig i startordning med tider. Därefter kommer ett slutresultat för touren att beräknas enligt systemet med bonussekunder. Presentationen av resultatet för touren kommer att ske i resultatordning utan tider.

 

Information inför söndagens jaktstartFör söndagens tävling och för klasser med jaktstart kommer vi att lägga ut en preliminär startlista på hemsidan och via live.skidor.com på lördagkväll. Samtliga åkare i en klass (ex. T11) kommer att ha samma starttid utan inlagda bonussekunder.

Detta gör vi för er planering så att ni kan ha bättre koll på starttiderna för respektive klass. Den slutliga startlistan med påslagna bonussekunder kommer att presenteras via hemssidan och genom anslag på tävlingsarenan.

Arbetet med sammanställning av den slutliga startlistan för söndagens jaktstart kommer att påbörjas så snart tävlingen på lördagkväll i Bjästabacken är avslutad. Startlistan  kommer att publiceras senast kl 07.30 på söndag.

 

//TävlingsledningenHöga Kusten Skitour